Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hudbu k seriálovému Pánu prstenů složí starý známý


ikona
krauset
amazonlord of the ringslotronprimepan prstenutolkien
Seriál od Amazonu právě získal zásadní důvod k existenci. K projektu se přidá skladatel filmového Pána prstenů Howard Shore! 

I kdyby byla režie seriálového Pána prstenů zapomenutelná, i kdyby scénář za moc nestál, nyní se objevila zpráva, která z tohoto podniku Amazonu učiní vzrušující dílo. Podle nejnovějších informací by hudbu k seriálu měl složit Howard Shore, tedy geniální skladatel hudby Pána prstenů a Hobita. Trojnásobný oscarový vítěz – jednu sošku si odnesl za Společenstvo Prstenu, dvě za Návrat krále –, držitel tří Zlatých glóbů a čtyř Grammy momentálně jedná s Amazonem o svém návratu do Středozemě, konkrétně do období Druhého věku, během něhož se má příběh odehrávat. Spolehlivý zdroj informací Fellowship of Fans dokonce tvrdí, že jde o hotovou věc a dohoda je podepsaná.

Monumentální kompozice pro Pána prstenů (v rámci Complete Recordings čítá přibližně deset hodin) zvítězila šestkrát za sebou v anketě Classic FM o nejlepší filmový soundtrack všech dob. Kromě šesti Jacksonových filmů spolupracuje Shore pravidelně s Davidem Cronenbergem a Martinem Scorsesem. Jako všichni významní členové natáčení Pána prstenů si i Shore střihl cameo ve filmu. V rozšířené scéně Návratu krále je vidět jako rozesmátý rohanský voják při soutěživé pitce Legolase a Gimliho (na obrázku vlevo nejblíže sudu).

Shore nebude jediným skladatelem seriálu. Nesjpíše se bude soustředit na tvorbu hlavních témat, leitmotivů a zachování povědomé hudební krajiny. Druhým skladatelem by měl být Bear McCreary, veterán seriálové hudby, který složil soundtracky k Agents of S.H.I.E.L.D, Cizince, The Walking Dead, k filmu Godzilla a videohře God of War. Je také držitelem Emmy za hlavní motiv seriálu Da Vinciho démoni

Už v roce 2019 Shore v rozhovoru prohlásil, že by byl otevřený tomu opět navštívit Tolkienův svět a těžit inspiraci z jeho psaní. Pokud se seriózní zvěsti potvrdí, bude se jednat jen o další důkaz toho, že se Amazon snaží zachovat co nejvíce estetických prvků z Jacksonových trilogií. Pro bližší informace o tomto záměru můžete zamířit na článek pojednávající o první fotce ze seriálu zobrazující město Tirion na Túně. První řada Pána prstenů by měla mít premiéru 2. září 2022.  

Také jste nadšeni z tohoto návratu, nebo byste si raději přáli úplně jiné hudební směřování?

Všechno podstatné, co jsme dosud napsali o novém Pánu prstenů naleznete v profilu seriálu zde

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace