Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sedm statečných se vrátí v seriálu


ikona
Jokolo
amazonantoine fuquamagnificent sevenmgmnic pizzolattosedm statečných
Stará klasika v novém hávu.  

Když něco funguje, proč to měnit. Takto evidentně přemýšlelo vedení Amazonu, které v loňském roce za nemalý peníz odkoupilo filmové studio MGM. V tu dobu pro ně oceňovaný tvůrce Temného případu Nic Pizzolatto psal vlastní westernový epos o zločinci, jenž na své cestě po americkém západu sbírá další odpadlíky, aby se nakonec museli všichni postavit své minulosti a čelit různým nebezpečím. Premisa nezní nikterak originálně, a protože značky táhnou, v Amazonu by byli hloupí, kdyby si nevšimli podobnosti této látky s legendárním westernovým kouskem. A tak máme na světě seriálový reboot Sedmi statečných pod taktovkou Nica Pizzolatta. 

 

Není to tak dávno, co jsme jeden remake klasiky dostali. V roce 2016 u něj byl Antoine Fuqua. Výsledek ovšem neoslnil svými kvalitami ani tržbami. Amazon se tedy ve své honbě za dolary látky chopí znovu. O obsazení ani dalších tvůrcích se zatím nemluví, víme nicméně to, že reboot nepůjde dramaticky odlišnou cestou. Máme prý očekávat seriál opírající se o propriety klasického westernu a ctící tradici své předlohy. Můžeme se tak znovu těšit na skupinku odpadlíků a jejich spojení se za účelem ubránění nebohých vesničanů za švistu kulek a házení tvrďáckých hlášek. Zdá-li se vám to jako ždímání, pak si vzpomeňme, že klasika se Stevem McQueenem a Yulem Brynnerem již byla remakem Kurosawových legendárních Sedmi samurajů. A nezůstalo jen u tohoto remaku, western z roku 1960 sám dostal ještě tři sequely a seriálový reboot, ve kterém se objevil Ron Perlman nebo Michael Biehn. Doufejme tedy, že v rukou schopného tvůrce dostaneme látku hodnou své předlohy.

---

Autor: Marek Mičke
Foto: MGM
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace