Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mladý Sherlock nabírá obsazení


ikona
tomasmy
guy ritchiehero fiennes tiffinjoseph fiennesnatascha mcelhonesherlocksherlock holmesyoung sherlock
Největší dramatik otcem největšího detektiva. 

Na Amazonu Prime se žene kupředu vznik nového osmidílného seriálu, jenž bude popisovat univerzitní léta největíšího detektiva. Young Sherlock má pod sebou producentsky i režijně Guy Ritchie, který je jakožto režisér podepsán i pod oběma filmovými Holmesy s Robertem Downeym jr. Novinka pak logicky nebude čerpat z příběhů sira Arthura Conana Doyla, literární předloha jí přesto neschází. Devatenáctiletý student Oxfordu Holmes je totiž hlavním hrdinou oceňované knižní série Andyho Lanea. Ta čítá osm knih, takže zdrojového materiálu mají tvůrci dost. Česky vyšel pod názvem Smrtící mrak jen první díl, a to už v roce 2011. V seriálu bude samozřejmě mladý génius odhalovat záhadnou vraždu a celosvětové spiknutí. A kteří herci u toho budou? 

 

Samotného Sherlocka si zahraje Hero Fiennes Tiffin, aktuální hvězda nekonečné romantické filmové ságy After a taky představitel budoucího lorda Voldemorta Toma Raddlea (hrál toho nejmladšího, kterého Brumbál v Princi dvojí krve navštívil v sirotčinci). Jak jste si podle hercova příjmení zcela správně vydedukovali, tuto postavu rozhodně nehrál jen tak náhodou. Teď si tahle vycházející hvězda (k vidění je momentálně v Ritchieho nejnovějším fláku, víte v kterém, v tom se šíleným názvem) zahraje se svým druhým strýcem, Josephem. Právě představitel Zamilovaného Shakespeara totiž v novém seriálu ztvární Sherlockova otce. Silas Holmes je popisován jako vědec, badatel a podnikatel. Jeho ženu Cordelii, umělkyni a oddanou matku, si pak zahraje Natascha McElhone. Nejvýraznější rolí této herečky zůstává Karen v seriálu Californication, v posledních letech má velkou úlohu v seriálové adaptaci Halo a objevila se i v několika dílech Koruny. Takže - máme tu povinnou nevěrnost Doylovu kánonu, osvědčená (a skvělá!) jména před i za kamerou a zdrojový materiál by taky měl být fajn. Z téhle věci by vskutku mohl být sympatický hit, kdy ho uvidíme, ale zatím samozřejmě ještě nikdo nemá tušení.

Každopádně to není poprvé, kdy zavítáme do Holmesových studentských let, tahle látka je vcelku logicky poměrně atraktivní. Producent Steven Spielberg, scenárista Chris Columbus a režisér Barry Levinson nám už v polovině 80. let přinesli báječné dobrodružství Pyramida hrůzy (Young Sherlock Holmes), které si bralo to nejlepší z Indiany Jonese a Rošťáků a dalších žánrových osmdesátkových klasik, a z něhož naopak nepochybně brala J. K. Rowling při vymýšlení jistého čaroděje. Je to skvělá věc, určitě si ji dejte.

---

Autor: Tomáš Mysliveček
Foto: Warner Bros., Showtime
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace