Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Sandman obsazuje bohy, elfy i Věčné


ikona
Sam.Vimes
neil gaimannetflixsandman
Pánu snů přibývají další protihráči. 

Fantasy drama Sandman podle kultovního komiksu Neila Gaimana má už dva roky od premiéry první řady a stávkami pozdržené práce na pokračování jsou v plném proudu. Kdy přesně se druhé řady dočkáme, to zatím nevíme, ale známe několik nových hereckých jmen včetně jejich postav. Irský herec Ruairi O’Connor (V zajetí démonů 3) si zahraje Orfea, klasickou postavu antické mytologie, která je tady synem samotného Sandmana, Sna. Freddie Fox (Slow Horses) ztvární proradného Lokiho, Laurence O’Fuarain (Zaklínač: Pokrevní pouto) boha hromu Thora a Clive Russell (Casualty) všeotce Odina.

 

Skandinávští bohové zde mají mnohem blíže svým původním charakterizacím ze severské mytologie (jako třeba i v přímo Gaimanem převyprávěné Severské mytologii) než třeba k verzím od Marvelu nebo z Gaimanových Amerických bohů. Takže například Thor je silný vládce hromového kladiva, ale zároveň je to neomalený a nepříliš bystrý hromotluk, kterého Loki snadno přechytračí. Dále, Ann Skelly (Viktoriánky) si zahraje elfku Nualu, Douglas Booth (Hnüs, resp. The Dirt) jejího bratra Cluracana a Jack Gleeson (Joffrey ze Hry o trůny) potměšilého Puka, který je rovněž součástí elfího dvora. Indya Moore (Pose) ztvární transsexuální Wandu a z aktuální sady oznámených jmen to asi nejslavnější – Steve Coogan – propůjčí hlas mluvícímu psovi Barnabášovi.

Ve druhé řadě se zároveň objeví i již o něco dříve oznámení herci v rolích zbývajících Morfeových sourozenců z rodu Věčných. Esmé Creed-Miles (Hanna) jako Delirium, Adrian Lester (Podfukáři) jako Osud a Barry Sloane (Longmire) jako „The Prodigal“, tedy „marnotratník“. Značí to, že seriál stejně jako komiksová předloha odhalí skutečnou identitu posledního z rodiny až později. První řada adaptovala první dvě knihy komiksu, bonusová jedenáctá epizoda pak zpracovala dvě povídky z třetí knihy. Přírůstky z obsazení ukazují na další oblíbenou povídku, Shakespearem inspirovaný Sen noci svatojánské (tam se objeví elfové) a dále na čtvrtou a pátou knihu (bohové patří ke čtvrté, Wanda k páté). Možná dojde i na prvky ze sedmé knihy, ale záleží jaké přesně mají tvůrci seriálu záměry s Prodigalem.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Netflix
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace