Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela Shannen Doherty z Beverly Hills a Čarodějek


ikona
Sam.Vimes
beverly hillsbeverly hills 90210brenda walshčarodějkycharmedripshannen doherty
Opustila nás představitelka hodné holky Brendy Walsh, čarodějky Prue Halliwell nebo Rene z Flákačů Kevina Smithe.  

Včera, v sobotu 13.7. zemřela herečka Shannen Doherty. Podlehla po dlouholetém boji s metastázující rakovinou prsu, bylo jí pouhých 53 let. Oznámila to dnes její publicistka.

Doherty začala s herectvím už v dětství, v 11 letech hrála v poslední řadě seriálu Domeček na prérii, na který svého času v Americe koukaly celé rodiny, často na něj ve svých podcastech vzpomíná i Kevin Smith, který se v příběhu Shannen Doherty ještě objeví později. Mihnula se i v epizodních rolích spousty dalších osmdesátkových seriálů jako Magnum P.I. nebo 21 Jump Street.

Ke skutečné slávě ji pak na prahu devadesátých let, v jejích 19, vystřelil seriál Beverly Hills 90210 o mladých a krásných lidech. Tohle už byl kult i u nás, Doherty tady hrála roli hodné holky Brendy Walsh a zapsala se do mnoha srdcí. Původní seriál opustila po čtyřech řadách. Později se jako host objevila ve spin-offu 90210 a se starou partou se dala dohromady v roce 2019 v minisérii BH90210, kde původní obsazení hraje přehnané, částečně dramatizované verze sebe sama a příběh se točí okolo snahy herců rozjet reboot seriálu, který je proslavil.

Jejím druhým velkým seriálem z devadesátek byly Čarodějky, fantasy o třech sestrách nadaných kouzelnou mocí. Tady si kromě jedné z hlavních rolí vyzkoušela i režii několika epizod. Hrála v prvních třech řadách, pak seriál opustila, na vině prý byly neshody s kolegyní Alyssou Milano. Zbytek její filmografie čítá hlavně další, menší seriálové role a televizní filmy, zahrála si ale také jednu z hlavních rolí ve vynikajícím filmu Flákači (Mallrats) Kevina Smithe z doby, kdy Smith byl miláčkem americké indie kinematografie. Minimálně v našich končinách ale zůstane hlavně hvězdou hned dvou seriálů, kvůli kterým celá jedna generace utíkala ze školy domů a rychle zapínala televizi.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: The WB, Fox
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace