Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdy skončí Rod draka?


ikona
Jax
game of throneshbohra o trůnyrod draka
Jak dlouho budeme ještě sledovat dračí bitvy a občanskou válku rodu Targaryenů?  

Rod draka má za sebou finále dlouho očekávané druhé řady a my si v recenzi už velmi brzy rozebereme naše dojmy. Nová série ovšem od fanoušků nesklízela tak nadšené ohlasy jako první ročník a na látce se začala projevovat určitá rozvleklost, která pramení ze zdrojového materiálu. Ono natáhnout válku rodu Targaryenů, která v knize Oheň a krev zabírá jen několik desítek stránek, není zrovna snadné, i když formát kroniky dává scenáristům velký prostor k vlastnímu rozšíření. Řada fanoušků tak neskrývá na internetu zklamání, což se projevilo i na sledovanosti, která oproti minulé sezóně přeci jen o něco klesla. V éteru se tedy znovu objevila klasická otázka: Kolik bude mít jasně dějově ohraničený Rod draka vlastně sezón? Nyní už na to konečně známe odpověď.

V minulosti se nejvíce mluvilo o tom, že by válečné tažení Rhaenyry a spol. mohlo skončit třetí či čtvrtou sérií. Autor předlohy G. R. R. Martin pak hovořil o tom, že čtyři série o 10 epizodách by byly ideální. A minimálně v té první věci se trefil. Showrunner seriálu Ryan Condal totiž během pondělní tiskové konference oficiálně potvrdil, že Rod draka skončí čtvrtou sezónou. Počet epizod pak zatím není oficiálně stanoven, Condal by ovšem rád pokračoval v počtu osmi dílů za sérii. Ukončení po čtvrtém zářezu pak lze rozhodně vnímat jako dobrou zprávu. Je to totiž příslib toho, že po mírném přešlapování na místě v druhé sérii si mohou tvůrci konečně hezky rozvrhnout důležité a velkolepé knižní události a doputovat bez většího natahování ke svému cíli.

Na finále si ovšem ještě počkáme. Natáčení „trojky“ totiž začne podle Condala na počátku roku 2025, premiéru příští rok tak můžeme kvůli náročné produkci prakticky vyloučit. Sám tvůrce ostatně na tiskovce řekl, že roční rozestupy mezi jednotlivými řadami jsou kvůli náročnosti natáčení a čím dál větším bitevním sekvencím nemožné. Třetí série tak pravděpodobně dorazí až v roce 2026 a měla by obsahovat i horečně očekávanou bitvu v Jícnu, jednu z nejkrvavějších a největších námořních bitev v dějinách Západozemí. Tu čtenáři očekávali už v uplynulém finále, měli by se jí ale dočkat snad zkraje třetí řady. Stýskání po světě Hry o trůny pak příští rok zažene nový spin-off A Knight of the Seven Kingdoms a v různých fází příprav je údajně stále dalších sedm seriálových bratříčků ze známého světa. Hry o trůny se zkrátka na HBO jen tak nezbavíme, je ale dobré vědět, že jeden z projektů už bude mířit ke svému jasnému cíli.

---
Autor: Adam Poslušný
Foto: HBO
Zdroj: Variety 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace