Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dostane Cobra Kai prequel?


ikona
Jax
cobra kaikarate kidnetflix
Vydáme se do minulosti slavného mistra karate? 

Seriál Cobra Kai před pár týdny započal na Netflixu svou šestou a zároveň finální sérii, kterou se nám Netflix rozhodl trochu natáhnout. Zatím jsme dostali pouze třetinu série, dalších pět dílů vydá Netflix 28. listopadu a závěrečná pětidílná nadílka nás čeká zřejmě na jaře příští roku. A poté vtrhne do kin nový filmový Karate Kid, v němž se znovu objeví i Ralph Macchio coby Daniel LaRusso. Známá filmová značka tak díky úspěchu a vysokým kvalitám seriálu znovu naplno ožívá a můžeme jen doufat, že filmový nástupce bude stejně zábavný jako aktuální netflixovský hit. Jenže ani tvůrci seriálu se nechtějí populární značky vzdát a už aktivně přemýšlí o dalším rozšíření.

Trio Hayden Schlossberg, Josh Heald a Jon Hurwitz má totiž v hlavě prequel, který by tvůrci rádi viděli před kamerou. A netýká se samozřejmě nikoho jiného než pana Miyagiho, Danielova mentora a blízkého přítele. S jeho duchovním i karate odkazem se samozřejmě v Cobra Kai velmi pracuje, v aktuální šesté sérii je pak rozebírána i jeho minulost a bojové začátky. Daniel se dozvídá, že jeho mistr měl před ním řadu tajemství a divák dostává jasné znamení, že postava moudrého učitele skrývá velký potenciál. 

Showrunneři se o jeho minulosti radili se scenáristou původního filmu Robertem Markem Kamenem, čím získali nejen materiál pro finální sérii, ale také chuť prozkoumat Miyagiho minulost o něco hlouběji. Dali pak v rozhovoru pro The Hollywood Reporter jasně najevo, že právě tomuto projektu by se chtěli po skončení Cobra Kai naplno věnovat. A něco nám říká, že Netflix, kde Cobra Kai stále slaví velký úspěch, nemusí být úplně proti. Výlet do minulosti pak může do světa známé značky přinést zase trochu osvěžení. Tvůrčí trio navíc dokázalo, že napsat scénář plný funkčních postav a s láskou k předloze rozhodně umí. Bylo by tedy zajímavé sledovat, kam by svět Karate Kida posunuli tentokrát.

---
Autor: Adam Poslušný
Foto: Netflix, Columbia Pictures
Zdroj: The Hollywood Reporter 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace