Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: Finální Geniální přítelkyně


ikona
krauset
elena ferrantegeniální přítelkyněhbo
Před velkým finále nás čekají skoky v čase a castingové rošády.  

Knižní bestseller italské spisovatelky Eleny Ferrante, tetralogie Geniální přítelkyně či Neaposlá sága, uzavře své převedení na televizní obrazovky. HBO, které první tři knihy úhledně adaptovalo do třech sérií nesmírně povedeného italského seriálu, nám již ke konci léta představí řadu čtvrou a poslední. Ta ponese podtitul Příběh ztracené holčičky, a jak závěř třetí řady napovídal, dočkáme se v ní znatelného skoku v čase. 

 

Fantastické mladé herečky, Margheritu Mazzucco a Gaiu Girace, nahradí v rolích osudových přítelkyň z dětství Alba Rohrwacher a Irene Maiorino. Toto je castingová změna nevyhnutelná, ale taková, na kterou bude obtížné si zvykat. Po třech sezónách už jsme s tvářemi protagonistek sžití, navíc Alba Rohrwacher, jejíž hlas slouží za vypravěčku už od první epizody, působí velmi jinak něž Margerita, potažmo postava Eleny Greco. Je na první pohled mnohem ostřejší a šarmantnější než Elena. Zato casting Irene v roli brilantní a sveřepé Lilu pokládám minimálně do fyzické podoby za velmi zdařilý. 

O kvalitách finální řady se budeme moci přesvědčit už 9. září. Zato vysoké kvality prvních tří si můžete připomenout v recenzích zde. 

 

---
Autor: Tomáš Krause
Foto a zdroj: HBO

 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace