Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rod draka: 2. řada

příspěvky 1 - 7 Napsat příspěvek

6/10

za mě děsná slabota teda, s GoT je pro mě srovnání asi jakože top momenty HoD se vyrovnají standardu GoT, ale celkově je to o dva řády níž (8. série GoT) a některé momenty (Esos linka s kapitánkou a zápasem v bahně, wtf??) jsou vyloženě na úrovni seriálového Herkula, nebo přinejlepším Xeny.. 6/10
257095
za mě děsná slabota teda, s GoT je pro mě srovnání asi jakože top momenty HoD se vyrovnají standardu GoT, ale celkově je to o dva řády níž (8. série GoT) a některé momenty (Esos linka s kapitánkou a zápasem v bahně, wtf??) jsou vyloženě na úrovni seriálového Herkula, nebo přinejlepším Xeny.. 6/10
6/10
0 0
reagovat
reaguje na: HotShot
Sapochnik figuruje v opening credits jako executive producer stejně jako Condal (snad mají v rámci odborů nějaká pravidla, že se do titulků člověk nedostane jen za zásluhy a něco na projektu fakt odpracoval:D), ale je pravda, že jako showrunner u seriálu skončil a měl jsem namísto něho asi zmínit Condala.
257093
Sapochnik figuruje v opening credits jako executive producer stejně jako Condal (snad mají v rámci odborů nějaká pravidla, že se do titulků člověk nedostane jen za zásluhy a něco na projektu fakt odpracoval*:D*), ale je pravda, že jako showrunner u seriálu skončil a měl jsem namísto něho asi zmínit Condala.
257091
0 0
reagovat
reaguje na: Polux
Sapochnik se na druhé řadě nijak nepodílel ne?
257091
Sapochnik se na druhé řadě nijak nepodílel ne?
257090
0 0
reagují: Polux
reagovat

8/10

Dobrá věc se podařila a dvojice Martin a Sapochnik po dvouleté pauze pokračuje s druhou sezónou ve stejném (tj. parádním) stylu jako minule. Což znamená, že všechny silné stránky z první sezóny byly zachovány a znovu je tak na pořadu dne hutné konverzační drama s občasnou dávkou (komorní) bitevní vřavy, obohacené o leteckou (dračí) složku.
 
Klasické příběhové ingredience značky (nejednoznačné postavy, politikaření, spiknutí, intriky a samozřejmě příruční atomovky v podobě draků:D) nechybějí ani tentokrát včetně několika dramaticky/emocionálně silných scén (především dvojitý intimní rozhovor královen stojí za to), casting podává výborné herecké výkony bez ohledu na rozsah dané role a navzdory skromnějšímu měřítku, které opětovně připomene počáteční sezóny GoT (převážně interiérové scény, bitevní a davové scény v exteriérech zastoupeny jen v nejnutnějším případě:D), jsou produkční hodnoty nadále prvotřídní (za zmínku stojí působivé lokace a vynikající Djawadiho OST:+). Tohle všechno funguje stejně dobře jako posledně.
 
Na druhou stranu ani na podruhé se to bez jistých zaváhání neobešlo. Premiérová sezóna měla za úkol primárně představit postavy a rozestavět figurky na šachovnici pro následující řady, ve kterých se "hra o trůny" rozhoří naplno, což beze zbytku splnila. Ve druhé sezóně se ovšem žádné velké, natož strhující, divadlo nekoná (přestože, paradoxně, došlo ke zredukování počtu epizod). Hlavního slova se totiž ujal nepopulární syndrom "serializace", tzn. kouskování obsahu a natahování stopáže. Děj po většinu epizod přešlapuje na místě, některé příběhové linky zavedou určité postavy do slepé uličky a jejich charakterové otočky nepůsobí příliš přesvědčivě a v závěru nechybí obligátní příslib velkolepých věcí příště.
 
Snaha tvůrců příběhové/charakterové oblouky, plánované pro jednotlivé linky/postavy napříč celou sérií, nevyplýtvat už ve druhé sezóně (což se projevuje nejen pomalým vývojem děje, ale i méně nekompromisním přístupem k životnosti postav) je sice pochopitelná, ale pokud takto budou pokračovat, tak se obávám, že ve třetí sezóně už to nemusí stačit.
257090
Dobrá věc se podařila a dvojice Martin a Sapochnik po dvouleté pauze pokračuje s druhou sezónou ve stejném (tj. parádním) stylu jako minule. Což znamená, že všechny silné stránky z první sezóny byly zachovány a znovu je tak na pořadu dne hutné konverzační drama s občasnou dávkou (komorní) bitevní vřavy, obohacené o leteckou (dračí) složku.   Klasické příběhové ingredience značky (nejednoznačné postavy, politikaření, spiknutí, intriky a samozřejmě příruční atomovky v podobě draků*:D*) nechybějí ani tentokrát včetně několika dramaticky/emocionálně silných scén (především dvojitý [spoiler]intimní rozhovor královen[/spoiler] stojí za to), casting podává výborné herecké výkony bez ohledu na rozsah dané role a navzdory skromnějšímu měřítku, které opětovně připomene počáteční sezóny GoT (převážně interiérové scény, bitevní a davové scény v exteriérech zastoupeny jen v nejnutnějším případě*:D*), jsou produkční hodnoty nadále prvotřídní (za zmínku stojí působivé lokace a vynikající Djawadiho OST*:+*). Tohle všechno funguje stejně dobře jako posledně.   Na druhou stranu ani na podruhé se to bez jistých zaváhání neobešlo. Premiérová sezóna měla za úkol primárně představit postavy a rozestavět figurky na šachovnici pro následující řady, ve kterých se "hra o trůny" rozhoří naplno, což beze zbytku splnila. Ve druhé sezóně se ovšem žádné velké, natož strhující, divadlo nekoná (přestože, paradoxně, došlo ke zredukování počtu epizod). Hlavního slova se totiž ujal nepopulární syndrom "serializace", tzn. kouskování obsahu a natahování stopáže. Děj po většinu epizod přešlapuje na místě, některé příběhové linky zavedou určité postavy do slepé uličky a jejich charakterové otočky nepůsobí příliš přesvědčivě a v závěru nechybí obligátní příslib velkolepých věcí příště.   Snaha tvůrců příběhové/charakterové oblouky, plánované pro jednotlivé linky/postavy napříč celou sérií, nevyplýtvat už ve druhé sezóně (což se projevuje nejen pomalým vývojem děje, ale i méně nekompromisním přístupem k životnosti postav) je sice pochopitelná, ale pokud takto budou pokračovat, tak se obávám, že ve třetí sezóně už to nemusí stačit.
8/10
0 0
reagují: HotShot
reagovat
Uff... tak tohle hodně bolí. Poslední díl by byl celkem průměrným, ale jako finále? To byl šok.... jako by jim najednou došli finance, a neměli tam co dát.... A jestli je drb viz níže pravda, tak jsou Warneři ještě větši dementi, než jsem myslela.... takhle si pohřbít tahouna mezi seriály.....
It was supposed to be a 10 episode season. A month before filming, after 8 months of writing, HBO told them to cut episodes. Then the writer´s strike started 3 months later, so the writers couldn´t work during filming to reorganize things… So yeah, HBO shot themselves in a foot......

:- - charakterizace Alicent, až kamarádská setkání mezi Alicent a Rhaenyrou, smrt malého prince z prvního dílu byla za chvíli zapomenuta, opakující se scény mezi Rhaenyrou a jejími poradci, Daemonova natahovaná linka (mohli to spojit do jednoho dílu) a fakt, že druhá řada pokryla jen cca 21 stran z předlohy ( u 1. řady to bylo cca 77)

:+ - výborní herci, v čele s Emmou, Rhysem a Tomem, napjaté dialogy mezi Rhaenyrou a Daemonem, Ottem a Aegonem z druhého dílu, boží Simon Strong z Harrenova, celkové vykreslení postavy Aegona, no a samozřejmě dračí tanec ze 4. dílu. a grilovačka se 7. dílu, krásné kostýmy, kamera, výprava... tohle HBO umí....
257087
Uff... tak tohle hodně bolí. Poslední díl by byl celkem průměrným, ale jako finále? To byl šok.... jako by jim najednou došli finance, a neměli tam co dát.... A jestli je drb viz níže pravda, tak jsou Warneři ještě větši dementi, než jsem myslela.... takhle si pohřbít tahouna mezi seriály..... [i]It was supposed to be a 10 episode season. A month before filming, after 8 months of writing, HBO told them to cut episodes. Then the writer´s strike started 3 months later, so the writers couldn´t work during filming to reorganize things… So yeah, HBO shot themselves in a foot...... [/i]*:-* - charakterizace Alicent, až kamarádská setkání mezi Alicent a Rhaenyrou, smrt malého prince z prvního dílu byla za chvíli zapomenuta, opakující se scény mezi Rhaenyrou a jejími poradci, Daemonova natahovaná linka (mohli to spojit do jednoho dílu) a fakt, že druhá řada pokryla jen cca 21 stran z předlohy ( u 1. řady to bylo cca 77) *:+* - výborní herci, v čele s Emmou, Rhysem a Tomem, napjaté dialogy mezi Rhaenyrou a Daemonem, Ottem a Aegonem z druhého dílu, boží Simon Strong z Harrenova, celkové vykreslení postavy Aegona, no a samozřejmě dračí tanec ze 4. dílu. a grilovačka se 7. dílu, krásné kostýmy, kamera, výprava... tohle HBO umí....
1 0
reagovat
V panoptiku šílenců a sesmilněných spratků jsou Aegon a Aemond jen štěňátka.
U Aemonda mám problém mu nefandit, tak jako Daemonovi. Jestli mě GoT už tak zdeformoval či co ...

Oba mě baví ale i herecky.


U Alicent mám opačný problém a ano asi za to může postava a ne herečka . Tedy většinou protačím panenky kdykoliv něco říká nebo řeší .

Jestli její ,,oblouk" kterého jsme byli svědkem měl potvrdit, jak moc je ta postava v tom světě a v událostech mimo ...tak zřejmě nejsem mimo já  a byl to záměr tvůrců, tedy tleskàm, well played.

V Kings landing je to celkově hrozná slabota, fakt to tam tahá jen ten jakžtakž zajímavý-narušený Aemond .

Btw GoT začal ,,utrácet " až v pozdějších epizodách a spíše uměl do nějaké doby ve finále strhnout násilím na divácích ve formě odpraveni nějaké sympatické postavy apod.

Tohle tu nemáme, stejně tak ty postavy nedokážou strhnout. Herci za to spíše nemohou. 

Draci to nezachrání, ale šanci jim ještě dám .
257086
V panoptiku šílenců a sesmilněných spratků jsou Aegon a Aemond jen štěňátka. U Aemonda mám problém mu nefandit, tak jako Daemonovi. Jestli mě GoT už tak zdeformoval či co ... Oba mě baví ale i herecky. U Alicent mám opačný problém a ano asi za to může postava a ne herečka . Tedy většinou protačím panenky kdykoliv něco říká nebo řeší . Jestli její ,,oblouk" kterého jsme byli svědkem měl potvrdit, jak moc je ta postava v tom světě a v událostech mimo ...tak zřejmě nejsem mimo já  a byl to záměr tvůrců, tedy tleskàm, well played. V Kings landing je to celkově hrozná slabota, fakt to tam tahá jen ten jakžtakž zajímavý-narušený Aemond . Btw GoT začal ,,utrácet " až v pozdějších epizodách a spíše uměl do nějaké doby ve finále strhnout násilím na divácích ve formě odpraveni nějaké sympatické postavy apod. Tohle tu nemáme, stejně tak ty postavy nedokážou strhnout. Herci za to spíše nemohou.  Draci to nezachrání, ale šanci jim ještě dám .
0 0
reagovat
Víceméně souhlas.

Problém s poklesem sledovanosti vidím i v tom, jak dramaticky skončila první série, kde divák logicky očekává silný nástup té následující, která navíc podpořená tučným marketingovým hajpem začne... šnečím tempem? To se za mě vážně moc nepovedlo.

Prvních několik epizod se opravdu až moc táhlo a když se pak v té Blood&Cheese epizodě člověk za hodinu stopáže dívá jen na dvě lokace pořád dokola, tak to už to bylo opravdu úmorné.
A aby odměnili ty, kteří to všechno překousli, tak jim naservírovali neuvěřitelně natahovanou linku Daemona, kde se půl seriálu pořád dokola mlátí ta stejná sláma a z jedné z nejzajímavějších a nejpoutavějších postav první série udělají tu nejnudnější.

Z mě to je pořád silný nadprůměr, ale už za to vážně můžou jenom ti herci a kamera, na kterých ta druhá série stojí jako na berlích.
257085
Víceméně souhlas. Problém s poklesem sledovanosti vidím i v tom, jak dramaticky skončila první série, kde divák logicky očekává silný nástup té následující, která navíc podpořená tučným marketingovým hajpem začne... šnečím tempem? To se za mě vážně moc nepovedlo. Prvních několik epizod se opravdu až moc táhlo a když se pak v té Blood&Cheese epizodě člověk za hodinu stopáže dívá jen na dvě lokace pořád dokola, tak to už to bylo opravdu úmorné. A aby odměnili ty, kteří to všechno překousli, tak jim naservírovali neuvěřitelně natahovanou linku Daemona, kde se půl seriálu pořád dokola mlátí ta stejná sláma a z jedné z nejzajímavějších a nejpoutavějších postav první série udělají tu nejnudnější. Z mě to je pořád silný nadprůměr, ale už za to vážně můžou jenom ti herci a kamera, na kterých ta druhá série stojí jako na berlích.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se