Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Obraz Doriana Graye se dočká nového zpracování


ikona
tomasmy
colin firthdorian graygreg berlantiNetflixoscar wilde
Netflix se chystá ke zprznění další klasiky. 

Obraz Doriana Graye patří vedle Strašidla Cantervillského a komedie Jak je důležité mítí Filipa k trojici nejznámějších děl dramatika a spisovatele Oscara Wilda. Tento pozurohodný příběh o touze nejen po věčném mládí, poprvé vyšel už roku 1890. Dekadentní román plný fantastických až hororových prvků, je přirozeně pro filmaře velice lákavým dílem. Poslední významná adaptace vznikla roku 2009, kdy si v povedeném filmu Olivera Parkera zahráli Ben Barnes, Colin Firth nebo Rachel Hurd-Wood. Od té doby už uplynulo moře času a obraz titulního hrdiny viditelně zestárnul, o slovo se tedy hlásí noví tvůrci, kteří si chtějí tuhle klasiku ošahat. Dojde k tomu na Netflixu, formou seriálu a... poněkud moderně.  

 

Připravovaný seriál The Grays se bude odehrávat na pozadí moderního kosmetického průmyslu. Jeho hlavním hrdinou bude nejen Dorian Gray, ale také jeho bratr Basil. A znalci tohoto gotického příběhu už vědí, že po přesunu do současnosti je právě tohle druhá nejvýznamější změna, kterou tvůrci seriálu spáchali. V románu je totiž Basil Hallward "pouhým" Grayovým přítelem, malířem, který je zcela fascinován až posedlý jeho krásou a proto ho začne portrétovat. Dorian Gray se poté setká s dekadentním lordem Henrym, který ho přivede na ďábelskou myšlenku - co kdyby on zůstal navěky mladý a krásný a jeho portrét stárnul místo něj? Dorianovi se přání splní, jeho obraz se stává zrcadlem jeho hříšné duše a jak už to tak bývá, příběh nekončí úplně happy endem. Uvidíme, nakolik se ducha předlohy podaří přenést do současnosti. Už teď ale tuším, že velkým tématem seriálu bude také homosexualita. 

 

A kdo za ním vlastně stojí? Seriál vyvíjí produkční společnost Grega Berlantiho (Arrowerse, TY, Titans, ze starších seriálů pak třeba Everwood), společně s Warner Bros. Za scénářem stojí Katie Rose Rogers, která napsala celkem 47 epizod Supergirl. Ta za seriálem stojí také jako výkonná producentka. Na této funkci jí dělá společnost její brácha Robbie. Společně už pracovali na minisérii Souputníci (Fellow Travelers), která letos neproměnila svou nominaci na Zlatý glóbus. Na režisérskou stoličku se posadí Lee Toland Krieger (Riverdale, Sabrinina děsivá dobrodružství, Superman a Lois), showrunnerkou seriálu je Rina Mimoun (Superman a Lois, Mistresses). Na veškeré další informace je ještě brzy, ostatně zástupci WB i Netflixu se prozatím k informacím odmítli vyjádřit.

 ---

Autor: Tomáš Mysliveček
Foto: Momentum Pictures
Zdroj: Deadline, The Wrap 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace