Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: Závěrečné The Grand Tour


ikona
tomasmy
amazon primejames mayjeremy clarksonrichard hammondthe grand tourtop gear
Svatá trojice vyráží na svou poslední cestu. 

22 let. Tak dlouho nás na televizních obrazovkách bavila trojice Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond. Od druhé řady obnoveného Top Gearu (v té první ještě absentoval May) se změnilo mnohé. Po neslavném Jeremyho hladovém výstupu se pánové přestěhovali na Amazon Prime, kde rozjeli svou vlastní Grand Tour. To bylo už před osmi lety. Za tu dobu jsme od nich dostali tři regulérní série, v nichž skvěle pokračovali ve všem, kvůli čemu si je oblíbily miliony diváků po celém světě. Od roku 2019 nicméně Orangutan, Křeček a Šnek pokračují pouze v populárních (ale už ani zdaleka ne tak dobrých jako dřív) celovečerních cestovatelských speciálech. Za těch pět let jsme jich mohli vidět celkem sedm. A už v září dorazí osmý. Poslední. 

 

Pánové se s námi rozloučí stylově v pátek třináctého. Čerstvě vydaný teaser kromě onoho osudného data a názvu (The One For the Road) neukazuje nic zásadního, jedná se "jen" o sestřih záběrů z jejich minulých cest, ale ono to bohatě stačí. Celá ta minuta a půl je totiž velmi, velmi nostalgická a - ano, i trochu smutná. Není divu, tady se totiž píše definitivní konec jedné opravdu velké a významné epochy. Vědělo se o něm a teď se den D přiblížil. Čeká nás už za tři týdny, kdy se 64letý Clarkson, 61letý May a 54letý Hammond vzepřou pokynům pana Wilmana a v autech, která vždy chtěli vlastnit, se vydají na poslední jízdu do Zimbabwe. Právě v Africe, konkrétně v Botswaně, se odehrával první velký speciál Top Gearu, podruhé se pánové na černý kontinent vrátili, aby našli pramen Nilu. Tak snad se tenhle kruh podaří uzavřít důstojně. Já se těším moc.

---
Autor: Tomáš Mysliveček
Foto: Amazon Prime
Zdroj: Amazon Prime

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace