Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: Česká Dcera národa


ikona
Jax
canal+dcera národa
Kostýmní dobovka moderního střihu dorazila už i do našich luhů a hájů.  

Společnost Canal+ patří na českém trhu stále spíš k nováčkům, svou streamovací platformu zde ostatně uvedla minulý rok. Do produkce českých seriálů ale začíná sympaticky šlapat. Aktuálně natáčí thriller Moloch s Miroslavem Donutilem v roli prezidenta a za měsíc uvede v koprodukci s Českou televizi svůj první ambiciózní počin – historickou Dceru národa. Seriál nás zavede do éry národního obrození v 19. století, kde budeme sledovat osud Zdeňky Havlíčkové, dcery Karla Havlíčka Borovského. Té se po smrti tatínka ujmou další čeští obrozenci a chtějí z ní vychovat něžný symbol kultury. Ona se však touží vzepřít pravidlům, a navíc se zamiluje do muže, kvůli němuž se stane zrádkyní národa.

Trailer ukazuje, že zde se tvůrci v čele s režiséry Matějem Chlupáčkem (Úsvit) a Cristinou Groșan pokoušeli o dobovku moderního střihu se správně rebelující a drzou hrdinkou či moderním soundtrackem. Místo Bridgertonových však upoutávka připomíná spíše povedenou Dickinson, s níž má novinka dost společných prvků. Inspirace zahraničními kusy je tu tedy jasná, což samozřejmě ničemu nevadí a ukázka má docela šmrnc. Antonie Formanová v hlavní roli pak bude mít možnost diváky naplno přesvědčit o svém talentu a záda jí bude krýt např. Jiří Langmajer či Vladimír Javorský. Což už je celkem solidní sestava. Jen by mohla být otázka ještě trochu větší drajv. I přesto by se z Dcery národa mohlo vyklubat solidní překvapení, jemuž nebude chybět nadhled či svěží atmosféra.

---

Autor: Adam Poslušný
Foto: Canal+
Zdroj: Canal+ 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace