Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O kom bude třetí série Monstra?


ikona
tomasmy
dahmercharlie hunnammonstrumnetflixryan murphy
Představitel krále Artuše si bude šít oblečení z lidských kůží. 
Na Netflixu tento týden startuje další řada true crime antologie Monstrum. Zatímco ta první se zaměřovala na Jeffreyho Dahmera a stala se třetím nejpopulárnějším seriálem Netflixu všech dob, ta druhá bude pro změnu vyprávět o monstrech dvou, nese totiž podtitul Příběh Lylea a Erika Menendezových, kteří zavraždili své rodiče. Tvůrce seriálu Ryan Murphy během jejího propagačního kolečka v Los Angeles už ale prozradil, o čem bude série číslo tři. Ta se znovu ponese víc v duchu té první - ačkoliv ve světle toho, o čem bude vyprávět, budou Jeffreyho lidojedské choutky ve výsledku jen takovým slabým čajíčkem. Protože teprve v té třetí se budou dít věci!
 
 
 
Ta se totiž zaměří na jednoho z vůbec nejproslulejších a nejhorších sériových vrahů vůbec, Eda Geina. Ten řádil v 50. letech minulého století. Vyrůstal s nábožensky fanatickou matkou, na které byl citově závislý - pravděpodobně z důvodu, aby se o ní nemusel s nikým dělit, nejspíš zabil svého bratra. Byl zženštilý, toužil být ženou, opačné pohlaví ho fascinovalo. Na kontě má dvě potvrzené oběti, dost možná jich ale má na svědomí víc. Vůbec nejhrůznější je ale na celém Geinově případu jeho nekrofilie a činy, které vraždám předcházely - celé deset let vykrádal ženské hroby a celá mrtvá těla či jejich kusy stahoval z kůže a vyráběl si z nich oblečení a další předměty denní potřeby - peněženku, obal na nůž... Na statku, na němž Gein žil, však policie objevila ještě mnohem větší hrůzy. Geinovo jméno také definovalo pojem "zrůda od vedle." Byl to prostě chlapík, do kterého byste to neřekli.   

Není sebemenších pochyb o tom, že nás opět čeká zatraceně tíživá podívaná, která navíc může být ještě o stupeň odpornější než to, co před dvěma lety naservíroval Dahmer. No a kdo si tohoto jeho sympatického kolegu zahraje? Oním šťastlivcem je Charlie Hunnam, který je nejvíce známý z kultovního seriálu Zákon gangu (Sons of Anarchy) či z filmů Král Artuš: Legenda  o meči, Gentlemani nebo Ztracené město Z. Proti této volbě se nedá nic namítat, v tomto případě se casting opět náramně vydařil a Charlie si dost možná už teď brousí zuby na nějakou tu cenu. 
 
 

Přestože o Edu Geinovi už něco málo vzniklo (převážně průměrné video thrillery), byl také velkou inspirací pro vznik mnohých fiktivních psychopatů - americký spisovatel Robert Bloch jeho osobnost velmi výrazně vtiskl Normanu Batesovi v legendárním Psychu, inspirací byl i pro Buffalo Billa z Mlčení jehňátek Thomase Harrise a také pro postavu Leatherface z kultovního hororu Toba Hoopera Texaský masakr motorovou pilou.
 
---
Autor: Tomáš Mysliveček
Zdroj: Variety
Foto: Netflix, FX 
Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace