Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chystá se nová adaptace příběhů Robina Hooda


ikona
tomasmy
Bohatým bral a chudým dával. A bude zas. 
Cool chlápků v pláštěnce není nikdy dost. Zatímco Hugh Jackman a Jodie Comer se chystají na Smrt Robina Hooda, film režiséra Michaela Sarnoskiho, který uvede studio A24, americká kabelovka MGM+ (dříve Epix) se mezitím pouští také do nové seriálové adaptace dobrodružství zbojníka ze Sherwoodu, jehož příběh je po králi Artušovi druhou nejslavnější anglickou legendou. Desetidílný seriál by se měl vysílat už v příštím roce. 
 


Za připravovaným projektem stojí Jonathan English (Librarians: The Next Chapter) jakožto výkonný producent, funkce showrunnera se ujme John Glenn, režisér filmu Oko dravce a scenárista několika epizod seriálu Tým SEAL. Seriál přinese klasický příběh o lásce Robina, syna saského lesníka a Mariany, dcery normanského lorda, kteří budou společně bojovat proti královské korupci, za mír, spravedlnost a svobodu. Žádné příběhové experimenty nás podle popisu nečekaji, samozřejmostí je ale slovní spojení "moderní zpracování." Což znamená snad jenom to, že to nebude nuda. Podle Michaela Wrigtha, ředitele MGM+, se totiž diváci mohou těšit na chytré, rozmáchlé a romantické dobrodružství, které se bude více věnovat vztahu ústřední dvojice a do příběhu vnese psychologickou hlobku a historickou autenticitu. Což zní skvěle. Natáčení bude probíhat v Srbsku a začne v únoru. 
 
 

Robin Hood je vděčným námětem pro bezpočet románů (Alexandre Dumas), filmů (Kevin Reynolds, Mel Brooks, Ridley Scott) i seriálů. V našich končinách je pravděpodobně nejznámější ten nejlepší - poměrně temné a atmosferické fantasy zpracování z let 1984 - 1986, v hlavní roli s vynikajícím Michaelem Praedem, kterého později nahradil ne až tak dobrý Jason Connery. Tří řad se dočkal také seriál BBC z roku 2006, který už je sice o dost slabší, ale pro změnu jsem ho docela žral v dětství. A o rozličných adaptacích bych mohl pokračovat ještě dlouho. Těch zdařilých je ovšem více než dost, nezbývá tedy než doufat, že tahle se k nim zařadí také.
 
---
Autor: Tomáš Mysliveček
Zdroj: Deadline 
Foto: Warner Bros., ITV
Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace