Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: Epická seriálová Duna


ikona
Jax
dunaduna:proroctvídune:prophecyhbomark strongmax
Co se dělo před vládou Paula Atreida?  

Denis Villeneuve už se sice nechal Warnery ukecat k tomu, aby na třetí filmové Duně podle předlohy Franka Herberta Spasitel Duny začal pracovat dříve, než původně chtěl, i přesto nám ovšem do natáčení i samotné premiéry zbývá ještě hodně času. Ten můžeme ovšem tematicky vyplnit už tento listopad, kdy se na HBO a Max podívá první seriál z oblíbeného sci-fi světa. Novinka Duna: Proroctví se bude odehrávat deset tisíc let před událostmi okolo Paula Atreida a ukáže nám vznik tajemného sesterstva Bene Gesserit do jeho mocné podoby, v jaké ho známe z epických filmů i knížek.

Budeme sledovat příběh sester Harkonnenových, které budou spřádat politické pletichy, dostávat se k moci a bojovat proti mocným silám, jež ohrožují budoucnost lidstva. Tyto síly bude dle všeho zastupovat Travis Fimmel alias Ragnar z Vikingů a proti ústředním postavám se postaví také neméně charismatický Mark Strong, zatímco za tým sester bude kopat Emily Watson či Olivia Williams. Hodně silný casting, jenž však minulé upoutávky nedokázaly příliš prodat a celek působil až příliš komorně a televizně. To ovšem nejnovější trailer mění. 

Tvůrci za poslední měsíce zamakali a Proroctví proměnili ve skvěle vypadají a poměrně epický seriál, jenž sice bude dle všeho stát na pletichách, dialozích a velké míře postav, zároveň se však autoři nebojí servírovat i digitální scény lákající na písečné červy, střípky z krvavých bitev a další divácky vděčné atrakce. Stále je tu sice velká šance, že ve výsledku bude takových scén v seriálu poskrovnu, na HBO ale už ví, jak nalákat. Nový trailer vypadá opravdu skvěle, navíc ukazuje z Herbertova světa i další planety a láká na směsicí výpravné sci-fi a politického dramatu. Což je kombinace, kterou rozhodně nepohrdneme.

---

Autor: Adam Poslušný
Foto: HBO
Zdroj: HBO 


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace