Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nový Harry Potter už zná své tvůrce


ikona
Sam.Vimes
harry potterhbowarner bros.
Seriálového Pottera natočí tvůrci Boje o moc.  

Warner Bros. se chystají znovu pořádně využít jednu z nejlukrativnějších značek ve svém portfoliu, v podobě nové seriálové adaptace Harryho Pottera. Ta by měla dorazit v roce 2026, takže je nejvyšší čas obsazovat členy tvůrčího týmu. A teď už víme, kdo na seriál dohlédne. Budou to Francesca Gardiner a Mark Mylod, kterým v jejich životopisech září Boj o moc, mnoha cenami ověnčené i námi oceňované drama. Gardiner se u Pottera ujme role showrunnerky a producentky. Na Boji o moc pracovala jako producentka u třetí a čtvrté řady, dále má na kontě i seriály Killing Eve nebo Jeho temné esence. Mark Mylod by měl zrežírovat několik epizod nového Pottera a také bude produkovat. U Boje o moc režíroval celkem 16 epizod, dále má režijní zářezy i u Hry o trůny nebo Shameless a také u filmu Menu s Anyou Taylor-Joy.

U Warnerů se každopádně dějí i další zajímavé věci. Warner Bros., respektive od fúze před dvěma lety nově Warner Bros. Discovery, měli původně se svou streamovací službou Max (dříve HBO Max) velké plány. Teď to ale vypadá, že v Max už tak velkou důvěru nemají. Jak Harry Pottera, tak i prequel hororového To nazvaný Welcome to Derry, totiž přesouvají z Maxu přímo na HBO. Tedy ze streamovací služby na klasickou kabelovku. Nové epizody by se i tak měly hned nebo jen s malým zpožděním objevit i na Maxu, ale ta změna velkých titulů z “Max originals” na “HBO originals” značí významné úpravy jejich strategie.

U blížícího se seriálového Tučňáka a Duny je prý aktuálně otázka přesunu na HBO ještě otevřená. Poslední novinkou z warnerovského tábora je oficiální potvrzení komiksového seriálu o Green Lanternovi, nazvaného Lanterns, který se mimochodem také přesouvá na HBO. Na intergalaktické strážce s prsteny a lampami dohlédne Damon Lindelof (Ztraceni, Pozůstalí), dále seriálový scenárista Chris Mundy (Ozark) a komiksový scenárista Tom King (Batman). Hlavními hrdiny budou nováček mezi Lanterny John Stewart a tou dobou již legendární Hal Jordan.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Warner Bros.
Zdroj: Deadline Hollywood

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace