Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co je nového s novým Harrym Potterem?


ikona
tomasmy
"Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné." U Warnerů a HBO se už rozhodli. 

O tom, že Warber Bros. chystají seriál ze světa Harryho Pottera (=novou adaptaci knih), jsme vás informovali už loni v dubnu. Od té doby se sice okolo něj pár věcí událo (přesun z Maxu na HBO), a došlo i na oznámení hlavních tvůrců, tedy Francescu Gardiner a Marka Myloda, kteří už v minulosti měli co do činění s prestižním Bojem o moc. Teď navíc byly spuštěny i castingy na hlavní trojici hrdinů - novým představitelům Harryho, Rona a Hermiony by mělo být v dubnu příštího roku mezi 9 a 11 lety, dá se tedy očekávat, že natáčení seriálu začne brzy poté, s preimérou se totiž počítá na rok 2026. Obě strany (Warneři a tým JK jsou totiž nadšeni ze společných schůzek a chtějí je podojit co nejdřív).Tvůrci zároveň potvrdili, že se zavázali k rozmanitému a inkluzivnímu obsazení, do každé role je tak vítán kdokoliv bez ohledu na rasu, pohlaví, sexuálmí identitu, postižení a na cokoliv dalšího, co vás napadne. No. Tyhle výzvy jsou už sice naprosto standardní, ale ponechme to viset, jak to je, neříkejme nahlas, co si o tom myslíme, zmiňme si, že s účastí původních herců či režisérů spíš nepočítejme a pojďme k jiným věcem, novinek je totiž víc.  

 

Stále platí, že J. K: Rowlingová je výkonnou producentkou seriálu a bude tak skrze svou produkční společnost opět na vše dohlížet, stejně jako David Hayman, který stejnou funkci zastával už u filmů. Casey Bloys, generální ředitel HBO & Max Content potvrdil, že nový seriál půjde do hloubky každé knihy a že nás tak čeká skutečně poctivá, věrná adaptace. Zároveň bychom během 10 let měli dostat hned 10 sérií, což... s počtem knih jaksi nesouhlasí. Nehodlám si v tuto chvíli domýšlet, co toto vyjádření znamená, ale pokud se mezi vámi nachází někdo, kdo doufá, že by se seriál mohl natáhnout o Fantastická zvířata, nechť přestane doufat nyní. Nic takového nebude. Důležitý je jenom vyvolený čaroděj, který je už celá léta nedostatečně využíván, přestože divadelní hra Harry Potter a Prokleté dítě a hra Hogwarts: Legacy jsou enormně úspěšné. Ano, je to tak, prachy světem otáčí, to věděli už ve 30. letech v jednom německém Kabaretu.

 

A na výsledné podobě seriálu se to nejspíše projeví. Dosud největší marketingová kampaň v historii HBO k Rodu draka přesáhla sto milionů dolarů, samotný seriál pak byl téměř dvakrát dražší. Náklady na nového Harryho pak můžou být úplně stejné a klidně i vyšší -  Bloys je připraven investovat do něj naprosto cokoliv. A nadšenými slovíčky nešetří ani David Zaslav. Se značkou prý můžou dělat naprosto cokoliv (a z jeho slov vyplývá, že ne všechno musí schvalovat JK) a přestože prioritou je teď Harry Potter, nikdo se nebrání novým nápadům. Tak co myslíte, kolika spin-offů a prequelů se v následuících letech dočkáme? A kolikátý z nich bude o Pobertech?

Už mám psaní této novinky plné zuby, takže už jen k rychlosti něco k tvůrcům.  K Marku Mylodovi a Francesce Gardiner se totiž mohou přidat i další tvůrci. Ve hře zatím stále ještě jsou Kathleen Jordan (scenáristka nového seriálového Dekameronu a jednosezónní záležitosti Holky na lovu (odměn) z roku 2020) a Tom Moran (tvůrce Ďáblovy hodiny s Peterem Capaldim). O čistě britskou produkci se tentokrát nejspíš jednat nebude.

 

Po těchto zprávách se nového Harryho obávám ještě více, než dosud. Netěší mě to, nicméně skutečně se tomu nevyhneme, přátelé. Tak co vy na to?  

---

Autor: Tomáš Mysliveček
Zdroj: Deadline
Foto: Warner Bros.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace